Voordrachten georganizeerd door

Werkgroep De Ronde Tafel(Data onder voorbehoud. Kijk best enkele dagen op voorhand of er niets gewijzigd is.)


Za. 20/10/2018, 20h: Marcel De Cleene: In de lusthof van Venus - Liefdesmiddeltjes door de eeuwen heen

Van de oude Egyptenaren en Romeinen tot de moderne mens: de zoektocht naar meer verleiding, betere seksuele prestaties of meer liefdesgenot is van alle tijden en alle volkeren. De Aziaten waren de eersten om te experimenteren met allerlei soorten afrodisiaca, maar ook de Joden, Arabieren, Indiërs en Europeanen hadden hun eigen recepten voor liefdesdrankjes.
Van kruidenmengsels en bezweringen tot koude baden en vossenstaarten, op deze avond neemt de spreker u mee op reis door de wereld van afrodisiaca; de waarheden en onwaarheden van bizarre liefdesrecepten en de invloed van voedsel, edelstenen en dierensperma, -bloed, -eieren op je libido.
Zijn boek "In de lusthof van Venus" is een boeiende samenvatting van de grote variatie aan afrodisiaca die verschillende culturen door de tijd heen gebruikten.

Marcel De Cleene is ereprofessor aan de Universiteit Gent. Hij houdt zich als plantkundige bezig met de rol van planten in rituelen en geneeskunst.Za. 24/11/2018, 20h: Koen Van de moortel: Patroonherkenning en -negationisme

De evolutie heeft ons gezegend met een brein dat schitterend patronen kan herkennen en verklaren. Ik betuig eer aan zowel intuïtie als ratio. Toch loopt er wel eens wat mis: we zien dingen verkeerd of vervormd of simpelweg niet, om allerlei redenen: gebrek aan kennis, taboes, politieke redenen of gewoon brute koppigheid. Bewustwording en goede hersengymnastiek zijn nodig om dit zoveel mogelijk te voorkomen. We belanden dus logischerwijs bij het onderwijs, en buigen ons over de vraag: "Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil?", en vooral: "Hoe krijgen we die uil zijn ogen dan open?". Ik ga sommige mensen wel tegen de haren in strijken, en een definitieve oplossing heb ik deze avond natuurlijk niet, maar wel voldoende stof tot gedachtenwisseling!

De spreker is lic. natuurkunde en zoals u allicht weet, oprichter van deze vereniging.Za. 15/12/2018, 20h: Martine Debaeke & Robert Cash: mediumschap (lezing & demonstratie)

Volgens de sprekers blijft na het sterven de ziel verder leven in een, voor ons, onzichtbare wereld. De dood is slechts de poort naar onze werkelijke thuis. Onze dierbaren laten zo graag weten dat ze met heel veel liefde dicht bij ons zijn, slechts een gedachte van ons vandaan. Het geeft troost als we weten dat ze ons leven verder volgen en we even hun liefde mogen voelen.
Robert en Martine geven op deze avond uitleg over hoe we in het dagelijks leven met hen kunnen communiceren. Tijdens de demonstratie brengen zij de geestenwereld even dichterbij, zij laten het volledig van de geestenwereld afhangen met wie ze communiceren. Aan het einde van de demonstratie is er voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. Een avond waar vreugde en verdriet hand in hand samengaan.

Nvdr: Voor het eerder skeptische deel van ons publiek zal dit soort beweringen misschien te ongeloofwaardig lijken, maar goed, dit is dus een mooie kans om met een open geest zelf te komen oordelen of hun inzichten ons iets kunnen bijbrengen!

Robert Cash en Martine Debaeke (www.puurintuitief.be) hebben beide trainingen gehad van gerenommeerde mediums aan het Arthur Findlay-college.Za. 26/1/2019, 20h: Rudy CambierZa. 23/2/2019, 20h: Marc Vermeersch: De oudste heilige plaatsen van de wereldZa. 23/3/2019, 20h: (onderwerp nog niet vastgelegd)Za. 27/4/2019, 20h: (onderwerp nog niet vastgelegd)Za. 18/5/2019, 20h: (onderwerp nog niet vastgelegd)Za. 22???/6/2019, 20h: (onderwerp nog niet vastgelegd)
Plaats voordrachten:
Indien niet anders aangegeven, hebben de voordrachten plaats om 20h
in de zaal van Gasthof 't Haeseveld,
Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).

Er is voldoende gratis parking vlak voor de deur.
Openbaar vervoer: bus 38 vanaf het Dampoortstation tot halte Achtendries, dan 5 min. lopen.
Opgelet: behalve enkele sobere versnaperingen zijn er geen maaltijden verkrijgbaar in dit etablissement.

Inkom:
Normaal, tenzij anders vermeld: 10 euro, leden 8 euro, steunleden gratis.