Astrologische evenementen

georganiseerd door Koen & Dragana Van de moortel - IlićNaast kursussen organiseren we soms ook losse lezingen, studiebijeenkomsten en symposia.
Iedereen die een beetje basiskennis heeft van astrologie, kan deelnemen.
Reservatie is ten zeerste aangeraden: tel.: 09 227 70 36 of 049 810 86 47, e-mail: dragana.vandemoortel@gmail.com


Za. 11/11/2017, 20h: Gerhard Lukert (D): Astrological News from Germany - Breakthrough in basic research and in practical applications

Meer informatie


Wo. 10/1/2018, 19h30-21h30: Dragana Van de moortel-Ilić: Het jaar 2018

Parochiezaal, Kloosterstraat 18, B-9090 Melle - Bijdrage 14€.


Za. 10/3/2018, 9h30-16h: Liz Hathway (NL): Saturnus (en Pluto) in Steenbok: De transformatie van het zelf

Op 20 december 2017 komt Saturnus in zijn eigen teken Steenbok te staan. Saturnus in Steenbok is op zoek naar zekerheid en die zekerheid wordt door materieel succes en status gewaarborgd. Echter, net als een geit die aan een paal wordt vastgebonden, kan Saturnus in Steenbok ons doen beseffen dat we ergens in ons leven vastzitten en dat we in een kleine cirkel rondgaan, zonder bij het verse, zoete gras te komen. De Saturnus-Pluto-conjunctie die in 2020 in het teken Steenbok plaatsvindt, heeft het potentiëel om ons, of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen. Er zit waanzinnig veel potentieel in deze conjunctie, dat zowel positief als negatief kan worden gebruikt. Tijdens de workshop ga ik de mundane situatie schetsen, maar met oog voor ons collectief bewustzijn. Denk eraan, WO I begon onder de conjunctie, WO II onder het vierkant en de volgende verkiezingen in de VS in 2020 vallen onder de conjunctie. Er is veel chaos in de wereld, maar tegelijkertijd ontgroeien we de fase van denken in goed en kwaad. Het is tijd om voor onszelf te gaan denken, en oude machtstrukturen – zowel intern als extern – te transformeren. De vraag is dus, ‘hoe komen we van onze ketenen af’ want de tijd is rijp voor verandering.
Saturnus is de heerser van de TIJD en van het principe van karma, de universele wet van oorzaak en gevolg. Pluto is de planeet van zowel de verborgen macht als de totale transformatie. Aan de hand van voorbeeldhoroscopen uit de groep gaan we kijken naar wat zich probeert te manifesteren. Welk innerlijk archetype ontwaakt en schuift naar voren? En wellicht de allerbelangrijkste vraag, wat is de volgende stap voor de persoon zelf?

Liz Hathway is astrologe in hart en nieren, en heeft een speciale interesse in de mundane astrologie. Liz heeft een master in ‘Cultural Astronomy and Astrology’, is houdster van het diploma van de Faculty of Astrological Studies in London, en is een gekwalificeerd uurhoekbeoefenaar (school van John Frawley). Met behulp van astrologie ondersteunt Liz mensen en bedrijven in hun persoonlijke zoektochten. Liz schrijft artikelen, organiseert workshops en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Liz werd aangedragen door de MA CAA, University of Wales, Lampeter voor de prijs "beste scriptie 2016" voor haar dissertatie over Saturnus. Liz heeft haar praktijk in Amsterdam.

Parochiezaal, Kloosterstraat 18, B-9090 Melle - Bijdrage 85€.


Za. 2/6/2018, 9h30-16h: Dragana Van de moortel-Ilić: Uranus in Stier: welke revolutie kiezen wij? VOLZET

Op 15 mei 2018 zal Uranus in Stier komen, na 7 jaar verblijf in Ram. Daarbij zal de planeet vierkant komen te staan met Mars in Waterman, en zelfs vrij langdurig (tot okt. 2018) omdat Mars deze zomer retrograde zal lopen. Omdat deze posities niet harmonisch lijken te zijn, voorspellen veel astrologen revoluties, natuurrampen en financiële crises. Vanuit het standpunt van de psychologische en evolutionaire astrologie zullen wij deze constellatie bekijken en verbanden leggen met de persoonlijke horoscopen van de aanwezigen: hoe kunnen wij haar op de beste manier gebruiken, volgens onze individuele nood, ervaring en potentiëel? Om de toestand van heden beter te begrijpen, maken we een terugblik naar de vorige keer toen Uranus in Stier kwam, 84 jaar geleden. We stellen ons de vraag hoe we ons kunnen openen voor "iets nieuws". Misschien zullen we onze comfortzone moeten verlaten en oude patronen loslaten? En, welke revolutie zijn wij klaar om te beginnen, om meer ruimte en genot in ons leven te bekomen? Deze praktijkles zal antwoorden geven op deze en vele andere vragen.

Gildenhuis (rode zaal), Merelbekestraat 99, B-9090 Melle - Bijdrage 75€.


Zo. 2/12/2018, 9h30-16h: Dragana Van de moortel-Ilić: Cheiron over en weer tussen Vissen en Ram: nieuwe geboorte

In april 2018, na zeven jaar in Vissen, komt Cheiron in Ram, maar vanaf eind september 2018 zal Cheiron opnieuw voor enkele maanden in Vissen vertoeven. We beginnen met een inleiding tot de symbolische betekenissen van Vissen, Ram en Cheiron. Om een idee te krijgen van wat we nu kunnen verwachten, analyseren we historische gebeurtenissen in gelijkaardige periodes: 1968, met de studentenprotesten in heel Europa; 1918, met het einde van Eerste Wereldoorlog en de opkomst van het communisme. De laatste zeven jaar, met het Uranus-Pluto-vierkant in hoofdtekens, heeft Cheiron het collectieve onbewuste hard bewogen. Van het diepe Vissen-water zijn thema’s als kracht van het geloof, de toekomstvisies van politieke partijen, samen met pijn, onzekerheid en machteloosheid naar boven gekomen. Met Cheiron in Ram zullen mensen nieuwe projecten die met deze thema’s verbonden zijn, met een vurige stijl initiëren.
We zullen ook deze overgang in de persoonlijke horoscopen van de aanwezigen kan betekenen. Speciale aandacht zullen we schenken aan de mensen die oud genoeg zijn om reeds een hun eerste Cheiron-terugkeer mee te maken (geboren voor 1968). Ram is over durven doen, vurig en enthousiast nieuwe projecten starten, en Cheiron heeft te maken met de tegenstelling materieel/lichamelijk en spiritueel/cultureel. We zullen bekijken welke mogelijkheden er bestaan om deze ingrediënten op een positieve manier in ons leven te integreren.

Gildenhuis (rode zaal), Merelbekestraat 99, B-9090 Melle - Bijdrage 75€.


Bij voldoende interesse plannen wij graag nog voordrachten op een weekavond in Melle.
Laat ons iets weten als u op de hoogte wilt blijven. Suggesties ook altijd welkom natuurlijk...Het Gildenhuis, Merelbekestraat 99, 9090 Melle
(Zijstraat van de Brusselsesteenweg: na de autostrade-afrit van Gentbrugge de 2de lichten rechts; 5 minuutjes te voet van Merelbeke-station)

Parochiezaal, Kloosterstraat 18, 9090 Melle
Er is voldoende gratis parking vlakbij en de zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Vanaf het station van Melle is het 5 minuutjes gaan. De bussen van lijn 20, 27, 28 en 96 stoppen vlakbij.

zaal van Brasserie 't Vosken,
Sint-Baafsplein 19, 9000 Gent
(tussen het belfort en de kathedraal, dus zeer gemakkelijk te vinden).
De parking "Reep" is op enkele minuten wandelafstand en daar is normaal altijd plaats. Andere parkings dichtbij: "Vrijdagsmarkt", "Zuid", "Kouter", Sint-Michiels". Het heeft totaal geen zin om een half uur te zoeken naar plaats op straat, je betaalt toch even veel.
Trams en bussen zijn er ook genoeg, bv. tram 1 vanaf het Sint-Pietersstation.

cursussen cursus onderricht opleiding jaaropleiding centrum voor astrologie school astrologie Gent Gentbrugge