RADIX - versie 5.0 - Astrologische software

RADIX is een PC-programma voor de berekening en analyse van horoskopen (berekeningen, tekstuitleg en tekeningen) en de statistische studie van horoskoopdatabanken, met een hoop mogelijkheden. Het kommuniceert met u naar keuze in het Vlaams, Engels, Frans of Duits en is gemakkelijk te bedienen, zelfs voor mensen die weinig van astrologie kennen. Prijs: 169€.

Vereiste hardware: In principe kan het werken op elke PC waarop minstens een 32bits-Windowsversie staat (Windows 95 en later) met een CD-lezer. Voor de html-hulptekst is wel minimum Windows 98 vereist. Een schermresolutie van minimum 1000x800 pixels is aan te raden maar niet noodzakelijk, en ca. 30MB is vereist op de schijf. Op een Apple (Mac) met Windows-emulator lukt het ook.

Specifikaties:
 • Nauwkeurige berekeningen van Zon, Maan, planeten, Cheiron, maansknoop, Lilith (Zwarte Maan), ascendant, midhemel en andere huizen (Koch, Placidus, Regiomontanus, gelijke, Campanus, Porphyrius) van het jaar -5000 tot 3000 (efemeriden van Astrodienst Zürich); zowel ekliptische lengte als breedte, rechte klimming en deklinatie, snelheid en afstand tot de aarde; elementen-, kruisen- en hemisfeerverdeling; alle mogelijke aspekten (tot 40 definiëerbaar); tweedimensionale hoeken; midpunten; 10 Arabische punten; planeethuizen; partnervergelijking (onderlinge aspekten van twee horoskopen, 2 komposiethoroskoopversies volgens Meyer); voorspeltechnieken (transits, sekundaire progressies ("1 dag = 1 jaar"-systeem), primaire direkties volgens de ware zonneboog (moment of kronologische lijst), opzoeken van konstellaties zoals solaar, lunaar,...
 • Grafische voorstellingen (klik op de afbeeldingen): een keurige tekening (ook harmonischen) met aspektentrap, transits e.d. of partner rond de cirkel (met animatie); grafische efemeriden (zowel klassiek als cirkulair); de unieke lineaire voorstelling volgens E.V. Flückiger; ook uniek: "transitkoncentratiegrafieken": de optelsom van komplexe transitpatronen (bv. zelfgedefiniëerde "liefdesgrafiek", "zakengrafiek" enz.) en "modelgrafieken" (zie verder).
 • Horoskoopinterpretatie: zeer uitgebreide mogelijkheden om zelf duidingsregels te definiëren volgens eigen ervaring, van simpele tot komplekse kombinaties, variabelen enz., ook voor transits, enz. Enkele interpretatiebestanden zijn inbegrepen (korte geboorte-interpretatie: zon, maan, mer., venus, ascendant, elementen; uitgebreidere interpretatie volgens An De Riek (planeten in tekens, aspekten); volgens Gerard Lozie (elementenverdeling, planeten in tekens en huizen); wetenschappelijk aangetoonde faktoren; Cheiron; voornaamste transits en partner-aspekten; uitgebreidere transitbespreking van Anton Gersjes; en verschillende duidingen in het Engels, Frans, Duits en Spaans).
 • Databank: Paradox-tabellen waarin gegevens van geboorten, gebeurtenissen en relaties kunnen bewaard worden. Import/export naar AAF-bestanden. Import van txt-bestanden met bv. beursgegevens.
 • Gebruiksmogelijkheden voor onderzoek: Uitgebreide statistische opvragingsmogelijkheden (bv. alle horoskopen tonen met venus in vuur én ascendant driehoek of sextiel met jupiter, of: alle gebeurtenissen selekteren waarbij pluto transiteert op de maan, of: alle man-man-relaties selekteren met merkurius vierkant merkurius, enz.), ook overzichten en vergelijking met referentiebestanden (die zowel voor geboorten als gebeurtenissen kunstmatig kunnen gegenereerd worden), studie van eigenschappen van geboortehoroskopen, gebeurtenissen en relaties,...
  NIEUW EN UNIEK: Cyklus-analyse en empirische modellen: indien u van een groot aantal horoskopen eigenschapswaarden ingeeft, kunt u uitgebreid hun relaties met astrologische cykli bestuderen, en daar ook wiskundige modellen voor maken. De toepassingen zijn onbegrensd: bv. hulp bij het zoeken naar de ideale partner, voorspellen van beurskoersen, de beste periode zoeken voor zaken, liefde,... Enkele voorbeeldmodellen (liefdes- en algemene toestand, aantrekking tot andere personen) worden meegeleverd.
 • Atlas: uitbreidbaar bestand van plaatsen (>34000) en tijdregelingen; vrij volledig voor W-Europa. Plaatsen kunnen op een kaart worden bekeken en vanaf de ACS-atlas (niet inbegrepen) worden ingelezen.
 • Uitvoer: naar printer, klembord, RTF-, GIF- en bitmap-bestanden.

Ondersteuning: uitgebreide handleiding (in hulpbestand), assistentie per telefoon/e-mail indien nodig. Men kan ook voor kursussen astrologie bij ons terecht.

Download

Klik hiernaast om de laatste versie van het programma (5.0.15, van 12 februari 2019) te installeren.
U kunt het 25 dagen gratis uitproberen!
In geval van problemen, stuur me een e-mail (koen@astrovdm.com), dan stuur ik u het installatiebestand.

Uitbreidingen: vernieuwingen verschijnen regelmatig (kleine update-prijs). Er zijn ook aparte modules verkrijgbaar met uitgebreide interpretatieteksten van verscheidene auteurs. Aanpassingen op maat zijn ook mogelijk.

Bestellen:
Tevreden? Na storting van 169€ (21% BTW inbegrepen) op rekening 890-7140559-32 (Volksdepositokas, Gent, België, IBAN BE90 8907 1405 5932, BIC VDSPBE91), ontvangt u een registratiekode zodat u het programma kan blijven gebruiken.
Opgelet: als u al geregistreerd bent als Radix4-gebruiker, betaalt u slechts 25€ voor de overstap naar versie 5.

U kunt ook met een kredietkaart of PayPal betalen:

Maak uw keuze (ex. BTW)

U kan het natuurlijk desgewenst ook op CD-ROM komen afhalen bij ons in Gent, na telefonische afspraak (09/2277036) of opgestuurd krijgen (4€ verzendkosten).

U bent geïnteresseerd maar u twijfelt nog, want er ontbreekt iets of er zou nog iets moeten veranderd worden volgens u?

Laat het ons weten!

Misschien kunnen we het programma eenvoudig naar uw wensen aanpassen!

Opmerkingen:

 • Indien u voor 11 jan. 2007 het programma geprobeerd had, werden mogelijk sommige kleuren in WindowsXP niet juist weergegeven. Dit probleempje is ondertussen verholpen sinds versie 5.0.3. Gelieve de laatste versie te installeren. Sorry voor het ongemak.
Verdere kleine aanpassingen:
 • Versie 5.0.4: op sommige pc's werd het "rapport"-menu niet altijd automatisch aangezet. Dit is verholpen.
 • Versie 5.0.5: statistiek van planeethuizen.
 • Versie 5.0.6: aanpassing tekening voor bijna-vierkante schermen (bv. 1280x1024 pixels).
 • Versie 5.0.7: verbeteringske: komma's in namen geven geen probleem meer bij omzetting van de databank naar AAF.
 • Versie 5.0.8: overbodige foutmelding bij invoer 29/2 van schrikkeljaren weg.
 • Versie 5.0.9: schoonheidsfoutjes verbeterd (bij bewaren gif-bestanden / oproepen hulp vanuit tekstvenster).
 • Versie 5.0.10: Op sommige printers werd de aspektentrap niet juist afgedrukt; dat zou nu moeten opgelost zijn.
 • Versie 5.0.11: het wissen van een plaats of invoeren ervan uit een tekstbestand gaf soms een "I/O-error 32". Dit is verholpen. Zomertijden bijgewerkt.
 • Versie 5.0.12: Bij horoskopen in de poolgebieden kwamen de huisnummers soms verkeerd op de tekening. Bij cyklusanalyse is er nu de optie om slechts 1 harmonische te zien. De naam van het gebruikte huizensysteem wordt getoond bij de statistieken. De wereldkaart kan verschoven worden met de pijltjes. Plaatsen en tijdregelingen Roemenië bijgewerkt.
 • Versie 5.0.13: Porphyrius-huizensysteem.
 • Versie 5.0.14: Transits rond tekening iets duidelijker; mogelijkheid transitbeschrijvingen bij de interpretatie weg te laten.
 • Versie 5.0.15: 1 Optie toegevoegd bij cyklusanalyse; tijdzone-informatie en belangrijkste steden van Indië toegevoegd.

VISTA-gebruikers opgelet! Bill Gates gaat er tegenwoordig blijkbaar van uit dat de doorsnee gebruiker een imbeciel is die zelf niets mag installeren. Dit kan resulteren in een geheimzinnige foutmelding "Network initialization failed. File C:\PDOXUSRS.NET. Permission denied." Ik kan aan de onnozele overbeveiliging van Windows Vista helaas absoluut niks veranderen... zeer vervelend! Wat u kunt doen, is ofwel uzelf in Vista aanmelden als "Administrator", ofwel klikt u RECHTS op het Radix-ikoontje, en selekteer dan "eigenschappen". Klik dan op de tab "Compatibiliteit", vink aan: "Dit programma als administrator uitvoeren." en klik op OK. Nu zou alles normaal moeten werken...
Nog beter: schakel de "overbeveiliging" van vista uit via "configuratiescherm", klik op "klassieke weergave", dan daarnaast op "gebruikersaccounts", dan "gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen", en dan uitschakelen die rommel. Vanaf nu zal Vista braaf zijn!

Bijgewerkte bestanden voor gebruikers van Radix 4 en 5:

Na het downloaden, kies "map openen", en klik dan met de rechtermuisknop op de gekomprimeerde map "uur.zip", kies "Alles uitpakken", en blader dan zodat de uitgepakte bestanden terechtkomen in uw Radix- of Tara-map (waarschijnlijk "C:\Radix4", "C:\Radix5" of "C:\Tara"). De oude bestanden mogen natuurlijk overschreven worden.

Lees de recencie door een van Nederlands bekendste astrologen, Martin Boot:

"Koen Van de moortel heeft een astrologieprogramma gemaakt waarmee nu eens echt onderzoek kan worden gedaan naar de inhoud van horoscoopstanden."
"Ik gebruik voor mijn astrologische studies momenteel 5 computergramma's. Zo hebben allemaal hun voordelen, maar 2 zaken ontbraken altijd. De mogelijkheid om snel nieuwe interpretaties aan te brengen. De mogelijkheid om nieuwe interpretaties behoorlijk te testen. Voor mij is dat een handicap omdat ik steeds mijn interpretaties verfijn en uitbreid aan de hand van de gesprekken die ik voer in mijn therapeutische praktijk. Inmiddels heb ik materiaal van zo'n 5000 horoscopen. Dat heeft niet alleen details veranderd in de duiding, maar ook een serie nieuwe technieken opgeleverd om een horoscoop aan te pakken.
De astrologie software van Koen van de Moortel maakt het mogelijk om deze nieuwe technieken te formaliseren en te programmeren. Zo kan getest worden of ze althans qua logica goed in elkaar zitten.
Daarnaast geeft de auteur als wiskundige een heldere inleiding in hoe statistisch onder zoek gedaan moet worden en bovendien krijgt de gebruiker van het programma alle noodzakelijke instrumenten daarvoor op een dienblad aangereikt. Fantastisch.
Wat mij enorm bevalt is de overzichtelijkheid van het openingsscherm. Niemand hoeft hier lang te zoeken. Alle mogelijkheden en dat zijn er nogal wat, staan in een oog-opslag voor je. Dat alleen al maakt het programma bijzonder. Geen urelang gezoek en pas na jaren gebruik erachter komen dat die of die mogelijkheid er ook nog in zat. Doogaans is een astrologie programma met zoveel mogelijkheden niet geschikt voor een naieve of beginnende gebruiker. Bij RADIX is dat niet het geval. Het programma is geschikt en handig voor toepassing en gebruik op ieder niveau. Ook de beginner kan direct aan de slag en eigen observaties aanbrengen in het programma.
Radix geeft de seieuze beoefening van de Astrologie een enorme impuls Ik ben blij dat ik het ontdekt heb."

Andere software - Hoofdscherm