Wijnliefhebbers opgelet!

Een van mijn passies is wijn, en dan vooral rode Bordeaux, de betere Spaanse (Rioja, Ribera del Duero,...), en soms eens een goede Bourgogne of Châteauneuf-du-Pâpe.

In mijn zoektocht naar goede kwaliteit voor zo weinig mogelijk geld, heb ik enkele wijnboeren persoonlijk leren kennen, en mag ik voor hen als verdeler optreden.
Let op: ik ga mij slechts enkele keren per jaar bevoorraden, en ik heb geen grote opslagplaats, dus reserveer tijdig als ik iets voor u mag meebrengen! (Of geef een seintje als u eventueel wat later interesse zou hebben voor een bepaalde wijn; dat verplicht u tot niets, maar dan heb ik een idee van welk ik iets meer in voorraad zal nemen.)

Wilt u op de hoogte blijven van vernieuwingen in het aanbod, promoties enz? Zoekt u iets bijzonders? Klik hier.


Paule & Michel Dubois, 2017

Michel en Paule Dubois hebben een klein wijndomein (4ha) in Libourne, waar ze voortreffelijke Pomerol en een Saint-Emilion Grand Cru produceren, met zoveel als mogelijk respekt voor het milieu (sinds 2014 "bio").

De Pomerol bevat 90% merlot en 10% cabernet franc, wat een zeer "vrouwelijke" wijn geeft die zelfs op jonge leeftijd al charmant is. De St.Emilion bestaat uit 80% merlot en 20% cabernet. De druiven worden manueel geplukt en alleen de beste worden geselekteerd. De gisting gebeurt langzaam en met zorgvuldig gekontroleerde temperatuur. De wijn rijpt een jaar op eiken vaten en wordt niet gefilterd, wel geklaard met eiwit.

Dit zijn warmhartige klassewijnen die bij vele gerechten passen (i.h.b. bij wild), of evengoed rustig met een blokje kaas te genieten zijn!
Château La Ganne is bij mijn weten (en ik heb er toch al veel geproefd) veruit de beste Pomerol voor deze prijs (20 à 25€ afhankelijk van het jaar)! Reeds bij het openen van de fles komt als het ware een boeket bloemen in uw neus gevlogen. In de mond krijgt u minstens 3 verschillende achtereenvolgende smaken, van pittig tot rond en een fluwelen, bijna likeurachtige nasmaak. In de Guide Hachette 2009 stond deze wijn vermeld met een ster! De 2016 was verkrijgbaar aan 25€.

Ook hun Saint-Emilion "Harmonie Majeure" betovert u met zijn fijne subtiele elegantie. De 2015 en 2016 komen op 19€.
Helaas is momenteel de voorraad op en hangt het van de corona-toestand af wanneer ik de mensen opnieuw zal kunnen zien...


Philippe & Marie-Liesse Vilain, 2010

Als u minder geld wilt spenderen (7 à 10€) en toch kunnen genieten van een soepel aangenaam drankje, dan bevelen we de wijnen van Philippe en Marie-Liesse Vilain uit Lussac (regio Saint-Emilion) aan. Op hun klein familiebedrijfje (10ha) verbouwen ze merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon om er een fijne en zeer vlotte, soepele rode wijn en een rosé van te maken. Praktisch alles gebeurt er ook met de hand en op traditionele wijze. De rode wijn drinkt u best 5 à 10 jaar na de oogst. Hij heeft een kruidig boeket met een toets van nootmuskaat. Alle jaargangen die ik al proefde, gaven een dieprood vocht, en een gekoncentreerde smaak van donker fruit. In de beste jaren (2009, 2010, 2015, 2016) heeft hij behoorlijk wat kracht en zeker 10 jaar bewaarpotentieel.
Van 2015 en 2016 heb ik nog wat voorraad aan 8.90€.

Eerstvolgende bijbestelling: lente 2021??? Hangt af van de corona-toestand...
(Halve flessen en magnums hebben ze ook.)


Bestellen

U kunt deze wijnen na afspraak (09/2277036 of 047/7368526 of koen@astrovdm.com) komen afhalen bij ons thuis in Gentbrugge (bij Gent).

Veelgestelde vragen:
 • Levert u aan huis?
 • Kunnen we eerst proeven?
 • Waarom zouden we bij u kopen in plaats van in de supermarkt?
 • Doet u soms geen promotie?

  Gastronomische groetjes!

  Koen Van de moortel


  Soms koop ik ook grote hoeveelheden als ik ergens een uitverkoop zie of een bijzondere aanbieding, en aangezien ik niet alles kan opdrinken, wil ik u daarvan laten meegenieten. Dit is natuurlijk een win-win-situatie: ik krijg extra korting door de grote hoeveelheid, en u hebt nog steeds de beste prijs zonder een verre verplaatsing te moeten maken.

  Als u graag op de hoogte blijft van mijn interessante ontdekkingen, laat me gerust iets weten!